logo
Η εταιρία μας προσφέρει τις υπηρεσίες της στο χώρο των οικοδομικών κατασκευών και ανακαινίσεων, με συνέπεια και συνέχεια 20 χρόνων!

Διεύθυνση:
Σοφοκλέους 236Β, Καλλιθέα

Τηλέφωνο:
+30.215.505.0385
+30.693.88.99.110

Email:
info@decomax.gr
dapedotexniki@gmail.com
 

Είναι η Τσιμεντοκονία Μόδα?

Είναι η Τσιμεντοκονία Μόδα?

Πατητή τσιμεντοκονία… Όχι, δεν είναι μια νέα μόδα στον χώρο της δόμησης και των ανακαινίσεων, αλλά ένας παραδοσιακός τρόπος που πλέον έχει κερδίσει πάρα πολύ σημαντικό έδαφος στις ανακαινίσεις χώρων, είτε επαγγελματικών, είτε πρόκειται για οικιακούς χώρους. Σίγουρα έχετε ακούσει πολλά για την πατητή τσιμεντοκονία, παρακάτω όμως θα διαβάσετε περισσότερα και θα μάθετε τους σημαντικότερους λόγους που η πατητή τσιμεντοκονία είναι για εσάς…

Ας ξεκινήσουμε από ένα ευαίσθητο θέμα που δεν είναι άλλο από  την οικολογία. Ταυλικά οικοδομής που χρησιμοποιούνται δεν επηρεάζουν μόνο το φυσικό περιβάλλον, αλλά και την υγεία των ανθρώπων που παραμένουν σε ένα κτήριο. Η πατητή τσιμεντοκονία είναι ένα, αμιγώς, οικολογικό υλικό που μπορεί να συνδυάζει την ποιότητα αισθητικής με την ποιότητα υλικού.

0079_3M4A8254

Μπορεί η πατητή τσιμεντοκονία να είναι ένα οικολογικό υλικό, αλλά δεν κάνει “εκπτώσεις” στο αποτέλεσμα. Πρόκειται για μια τεχνοτροπία που απευθύνεται σε ανθρώπους και επιχειρήσεις με υψηλές απαιτήσεις. Η αισθητική της πατητής είναι υψηλού επιπέδου, γεγονός που την κάνει περιζήτητη σε ξενοδοχειακές μονάδες και κέντρα αισθητικής, μιας και το μπάνιο και οι χώροι υγείας είναι οι δημοφιλέστεροι χώροι εφαρμογής της. Επίσης, η πατητή τσιμεντοκονία χρησιμοποιείται σε ακριβές οικίες ως πολυτελής τύπος ανακαίνισης, αλλά και σε σπίτια που θέλουν οι ιδιοκτήτες τους να τα αναβαθμίσουν με σκοπό την βέλτιστη παραμονή τους σε αυτά ή την πώληση τους.

Όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά που διαθέτει η πατητή τσιμεντοκονία δεν μπορούν να χαρακτηριστούν διαφορετικά από εξαιρετικά. Ένας από αυτούς τους λόγους είναι η “αντοχή” της στην υγρασία. Η τεχνολογία κατασκευής της, της επιτρέπει την διαπνοή, η οποία την καθιστά ενεργή σε υγρές συνθήκες. Για την ακρίβεια αποτελείται από συστατικά, όπως είναι ο ασβέστης, ο ασβεστόλιθος και το μάρμαρο με κατά συνέπεια να μην προβληματίζει στο υγρό περιβάλλον η κατασκευή. Εκτός από το προφανές πλεονέκτημα της αντιμετώπισης της υγρασίας, με αυτόν τον τρόπο υπάρχει ευρυθμία στο μικρόκλιμα του χώρου.

7295_bj_such_20131125

Ένα άλλο πλεονέκτημα που διαθέτει η πατητή τσιμεντοκονία είναι η τοποθέτησή της σε όλες τις επιφάνειες. Αυτό το χαρακτηριστικό έχει κάνει την πατητή τσιμεντοκονία δημοφιλή παγκοσμίως, καθώς είναι λίγα τα υλικά που έχουν αυτή την ιδιότητα στην εφαρμογή τους. Είτε πρόκειται για μπετόν, ξύλο, πλακάκια, μάρμαρο, γυψοσανίδα ή γυαλί, η πατητή τσιμεντοκονία θα εφαρμοστεί άριστα με οποιοδήποτε είδος δαπέδου ή τοίχου. Την ίδια, επιτυχή, εφαρμογή μπορεί να έχει και σε εξωτερικούς χώρους όπως είναι οι πισίνες ή τα spa και τα ντους.

Η πατητή τσιμεντοκονία δεν είναι μια ακριβή μέθοδος αναδόμησης και ανακαίνισης, αντιθέτως αποτελεί έναν πολύ οικονομικό τρόπο συγκριτικά με άλλους τρόπους ανακαινίσεων. Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να σημειώσουμε ότι μπορεί η πατητή τσιμεντοκονία να πωλείται πολύ φθηνά και να παρέχονται οι κατάλληλες εγγυήσεις, αλλά η συμμετοχή ενός έμπειρου συνεργείου κρίνεται απαραίτητη. Υφίστανται τεχνικές λεπτομέρειες από το στάδιο του καθαρισμού του δαπέδου μέχρι το στέγνωμα μετά την εφαρμογή που ένας μη εξειδικευμένος άνθρωπος, ανεξαρτήτως τις γνώσεις του, θα έθετε σε ρίσκο την εργασία.

No Comments

Post a Comment